Maden faciasında hayatını kaybedenler, son yolculuklarına uğurlanıyor

Maden faciasında hayatını kaybedenler, son yolculuklarına uğurlanıyor
Türkiye, 14 Ekim Cuma akşamı Bartın’da meydana gelen maden ocağı patlamasıyla sarsıldı.Yaşamını yitiren işçilerin yakınlarının bekleyişi, cenazelerin bulunduğu Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile...

Türkiye, 14 Ekim Cuma akşamı Bartın’da meydana gelen maden ocağı patlamasıyla sarsıldı.

Yaşamını yitiren işçilerin yakınlarının bekleyişi, cenazelerin bulunduğu Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Bartın Devlet Hastanesi önünde sürüyor.

Kimlik tespiti yapılan madencilerin cenazeleri, işlemlerin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim ediliyor. Cenaze nakil araçlarına konulan işçilerin naaşları, cenaze namazının kılınacağı camilere götürülüyor.

PINAROĞLU’NUN CENAZESİ KÖYÜNE GETİRİLDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Berkay Pınaroğlu için kılınan cenaze namazına katıldı.

Patlamada yaşamını yitiren 23 yaşındaki Pınaroğlu için Bartın'ın Muratbey köyünde cenaze namazı kılındı.

Namaza, Pınaroğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Dönmez ve TÜRK İŞ Başkanı Ergün Atalay da katıldı. Berkay Pınaroğlu için Fatiha okuyan Dönmez, tabutun taşınmasına da omuz verdi.

CHP HEYETİ KAVAL’IN CENAZE TÖRENİNDE

Patlamada hayatını kaybeden işçilerden olan Emrah Kaval'ın cenazesi toprağa verildi.

Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen Kaval'ın cenazesi, yakınları tarafından Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak Aladağ Mahallesi Merkez Camisi'ne getirildi.

Kaval için burada helallik alındı, dua edildi. Cenaze töreninde, Kaval'ın yakınlarının ayakta güçlükle durduğu ve gözyaşı döktüğü görüldü.

Maden ocağında 3 yıl önce çalışmaya başladığı öğrenilen Kaval'ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Törene Kaval'ın yakınlarının yanı sıra CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile madenci arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

KILIÇDAROĞLU VE OKTAY, ACET’İN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaşamını yitiren Rıdvan Acet’in ailesini ve yakınlarını evinde ziyaret edip taziye dileklerini ilettikten sonra Acet’in cenaze törenine katıldı. Öte yandan madenci Acet’in cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı.