Madrid zirvesinde üyelik zora düşüyor

Madrid zirvesinde üyelik zora düşüyor
Alman hükümeti, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine karşı çıkan Türkiye ile anlaşmazlığa gelecek hafta Madrid›de yapılacak zirvede çözüm bulunacağı yönündeki beklentilerini aşağı çekti.DW Türkçe’nin...

Alman hükümeti, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine karşı çıkan Türkiye ile anlaşmazlığa gelecek hafta Madrid›de yapılacak zirvede çözüm bulunacağı yönündeki beklentilerini aşağı çekti.

DW Türkçe’nin haberine göre, üst düzey bir hükümet yetkilisi, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üye olmasının “tarihi boyutu” göz önünde bulundurulduğunda, bunun için “Birkaç haftaya daha ihtiyacımızın olması felaket olmaz” dedi. Alman yetkili, Alman hükümetinin “uzak olmayan bir gelecekte iyi bir çözüm bulunacağına” inandığını dile getirdi. 

Alman hükümetinin güvenlik çıkarlarının dikkate alınması için ülkeler arasında “yapıcı bir diyaloğun gerekli, ama aynı zamanda mümkün olduğu” düşüncesini taşıdığını ifade eden Alman yetkili, İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği açısından “Aşılamayacak zorlukların bulunmamasının belirleyici olacağı” görüşünde olduklarını söyledi. Alman hükümet yetkilisi, bu nedenle de “her iki tarafın da çıkarlarını dikkate alan bir çözüm bulunacağına güvenlerinin tam” olduğunu belirtti.

NATO’ya üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirve, 29-30 Haziran›da Madrid›de düzenlenecek.