Maduro’nun Anıtkabir mesajı: “Yaşasın kurtarıcılarımız”

Maduro’nun Anıtkabir mesajı: “Yaşasın kurtarıcılarımız”
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, başkentte ağırladığı Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro başkentteki temaslarında ilk olarak beraberindeki heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti.Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan Maduro,...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, başkentte ağırladığı Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro başkentteki temaslarında ilk olarak beraberindeki heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti.

Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan Maduro, deftere, “Bu büyük vatanın kurucusu Mustafa Kemal’in önünde saygılarımı sunmak için bulunuyorum. Yaşasın Türkiye, yaşasın Venezuela, yaşasın kurtarıcılarımız” ifadesini kullandı.


BOLİVAR BENZETMESİ
Ortak basın toplantısında, Venezuela’nın maruz kaldığı çok yönlü kuşatmanın aşılmasında Maduro’nun güçlü ve cesur liderliğinin önemli payı bulunduğuna işaret eden Erdoğan, “Değerli dostum, tıpkı Simon Bolivar ve Hugo Chavez gibi ülkesinin bağımsızlık mücadelesine adını altın harflerle yazdırmıştır” ifadelerini kullandı.

NATO TERÖRE ÇANAK TUTAN ÖRGÜT DEĞİL
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “NATO bir güvenlik teşkilatıdır. NATO, teröre çanak tutan bir örgüt değildir. Şu anda İsveç bildiğiniz gibi PKK, PYD/YPG gibi tüm terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke konumunda. Aynı şey Finlandiya için de geçerli. Maalesef Finlandiya da şu anda bunun benzeri
birçok yapılanmanın içerisindedir.

BUNU YEMEZLER
“Yunanistan, NATO’dan çıktı, girişine bizden öncekiler yol verdi. NATO’ya tekrar girdi. Fransa tekrar girdi. Ne oldu? İşte şu anda 5+4, 9 Amerikan üssü nerede? Yunanistan’da kuruldu. Peki bu üsler kime karşı kuruluyor? Verdikleri cevap şu, ‘Rusya’ya karşı.’ Bunu yemezler, kusura bakmasınlar. Şu anda elimizdeki rakamlar 400 milyar avro Yunanistan’ın Avrupa’ya borcu var. Buna rağmen Avrupa ülkeleri, isimlerini vermeyeceğim, ciddi manada Yunanistan’a silah desteği, uçaklar ve helikopterler veriyorlar.

ŞAHSİYET YOKSUNU SİYASET
Geçenlerde benimle yaptığı çalışma yemeği görüşmesinde, ‘Artık aramıza başkalarını sokmayalım, ikimiz bütün görüşmelerimizi yapalım, üçüncü ülkeler aramızda olmasın’ demesine rağmen görüşmemizden 2-3 hafta sonra Amerika’da gidip maalesef Türkiye aleyhinde konuşmalar yaptı. Kusura bakmasınlar, biz şahsiyetli siyasetten yanayız, şahsiyet yoksunu siyasete Türkiye olarak evet demiyoruz.”