Mağazalar maske takanları kovacak

Mağazalar maske takanları kovacak
ABD’de koronavirüsle mücadele kısıtlamaları boykotu toplum sağlığını riske eden bir boyuta taşındı. Mağazalar kapılarına “Ya maskeni çıkar ya da başka yere git” yazılı uyarı levhaları asmaya başladı.Koronavirüsü...

ABD’de koronavirüsle mücadele kısıtlamaları boykotu toplum sağlığını riske eden bir boyuta taşındı. Mağazalar kapılarına “Ya maskeni çıkar ya da başka yere git” yazılı uyarı levhaları asmaya başladı.

Koronavirüsü nedeniyle ölü sayısının 100 bine dayandığı ABD’de ülke genelinde virüsle mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı önlemler protestolar edilirken, ABD Başkanı Donald Trump ve eyalet valileri karşı karşıya geliyor. Bazı dükkanların maske takanların içeriye alınmayacağına dair uyarılar asması gündemde. Kentucky eyaletinde bir marketin kapısında “İçeride maskeye izin verilmiyor. Ya maskenizi indirin ya da başka bir yere gidin. Kentucky Valisi Andy Beshear’ı dinlemeyi bırakın, o bir aptal” ifadeleriyle maske takanların markete alınmayacağına dair bir uyarı uyarısı asıldı.
MASKE YOK, TOKALAŞMA VAR
Bu ayın başında ise Kaliforniya’da yapı malzemeleri satan bir mağaza sarılmanın ve tokalaşmanın teşvik edildiği ancak maskenin yasak olduğunu söyleyen başka bir uyarıyı mağaza girişine astı. Illinois’de benzer şekilde bir uyarı asan benzin istasyonu çalışanı ise maske takmanın alkol ve sigara satışları sırasında çocuklar ve yetişkinler arasında ayrım yapmayı zorlaştırdığını savundu.