Magazin yazmıyorsunuz öyleyse suçlusunuz

Magazin yazmıyorsunuz öyleyse suçlusunuz
Van’da iki köylünün helikopterden atıldıkları iddiasını haberleştirdikten sonra tutuklanan 4 gazeteci için, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.9 Ekim’de...

Van’da iki köylünün helikopterden atıldıkları iddiasını haberleştirdikten sonra tutuklanan 4 gazeteci için, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
9 Ekim’de tutuklanan Mezopotamya Haber Ajansı muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur, Jinnews muhabiri Şehriban Abı, gazeteci Nazan Sala ile tutuksuz yargılanan Mezopotamya Ajansı Muhabiri Zeynep Durgut hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlaması yöneltilen gazetecilerin 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
“SPOR VE MAGAZİN HABERLERİ YAPMIYORLAR”
14 sayfalık iddianamede, PKK ve KCK’nın kuruluşu ve amaçlarını ayrıntılı olarak anlatan savcı, tutuklu gazetecilerin KCK sözleşmesinde geçen Basın Komitesi’ne bağlı kuruluşlarda çalıştıklarını iddia etti.
İddianamede, bu yayın organlarında çok sayıda PKK/KCK propagandası içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, devletin ve kurumlarının aleyhine haberler yapıldığını belirten savcı, normal şekilde spor, magazinsel veya doğa olaylarının haberleştirilmediğini öne sürdü.