MAĞDUR PATRONMUŞ

Sakarya’nın Hendek ilçesinde Büyük Coşkun Havai Fişek Fabrikası’nda 7 kişinin ölümüne neden olan patlamaya ilişkin davanın ikinci duruşması dün görüldü.
Hayatını kaybedenlerin yakınları Ferizli’deki duruşma salonunun önünde beklerken, tutuklu sanıklardan birinin kardeşine tepki gösterdi. İşçilerin yakınları, “Senin abin hapiste, benim oğlum toprağın altında. Senin abin geri gelecek ama benim oğlum gelmeyecek” dedi.
İlk savunmayı fabrikanın sahiplerinden Yaşar Coşkun yaptı. Patlamanın sabotaj nedeniyle yaşandığını iddia eden Coşkun savunmasında şunları söyledi:
“Fabrikamızda her gün kaza oluyormuş gibi basında haberler çıktı. En son 2015’te bir kaza olmuştu o da iş kazası değildi. Ben saygın bir iş adamıyım. İlk günden beri sabotaj olabileceğini ilettim.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olaydan sonra kendisini arayıp aramadığı konusunda da konuşan Coşkun, şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanı beni ‘geçmiş olsun’ diye aradı deniyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Cumhurbaşkanı tüm mağdurları, mazlumları arıyor. Buradan siyasi çatışma çıkarılıyor. Benim ne alakam var siyasetle? En çok mağdur olan benim. 8,5 aydır tutukluyum, özgürlüğüm yok. Bunun hiç kimseye faydası yok. Benim dışarıda olmam lazım ki mağduriyetleri gidereyim. İşçi arkadaşlarımı da uyarıyorum. İfade verirken dikkatli olsunlar.
5’i tutuklu 7 sanık hakkında 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top