Mahkeme Akbelen’de LİMAK’a ‘Dur’ dedi köylü yine de alarmda

Mahkeme Akbelen’de LİMAK’a ‘Dur’ dedi köylü yine de alarmda
Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimine karşı bölge halkı tarafından başlatılan nöbet eylemi yaklaşık bir aydır sürüyor. Bölge halkı son süreçte jandarma baskısı ile karşı karşıyayken,...

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimine karşı bölge halkı tarafından başlatılan nöbet eylemi yaklaşık bir aydır sürüyor. Bölge halkı son süreçte jandarma baskısı ile karşı karşıyayken, Muğla 3. İdare Mahkemesi ile Muğla 1. İdare Mahkemesi’nden Akbelen Ormanı için sevindirici karar çıktı.
Muğla 3. İdare Mahkemesi’ndeki, Entegre Tesis ÇED Muafiyeti iptal davası ile Muğla 1. İdare Mahkemesi’ndeki orman kesimi iptal davasında her iki mahkeme yürütmenin durdurulmasına hükmetti. Karar uyarınca bölgede yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılıp raporlar hazırlanacağı öğrenilirken, yasal olarak orman koruma altına alındı.
TELAFİSİ GÜÇ ZARARIN ÖNLENMESİ AMACIYLA…
Mahkeme kararında ise şu ifadelere yer verdi:
“… Dava konusu alanda müdahil şirket tarafından ağaç kesimi yapıldığı ileri sürülmektedir. Ağaç kesildiğine ilişkin görsel veriler dilekçelere eklenmiştir. Bütün bu veriler göz önüne alındığında, yargılama süreci devam etmekte iken ortaya çıkması kuvvetle muhtemel telafisi güç zararın önlenmesi amacıyla 2577 sayılı Kanun’un 27’nci maddesi gereğince, mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yapılıp, bilirkişi raporuna karşı tarafların itirazlarının alınmasından sonra yeniden bir karar verilmek üzere, geçici bir tedbir olarak dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulması gerekmektedir…”