Mahkeme, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin tahliyesini durdurdu

Mahkeme, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin tahliyesini durdurdu
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin (BÜMED), üniversitenin güney kampüsünde kendi yaptırdığı tenis kortları, yüzme havuzu ve iki binanın da bulunduğu sosyal tesislerine yönelik tahliye kararının yürütmesi durduruldu.Boğaziçi...

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin (BÜMED), üniversitenin güney kampüsünde kendi yaptırdığı tenis kortları, yüzme havuzu ve iki binanın da bulunduğu sosyal tesislerine yönelik tahliye kararının yürütmesi durduruldu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 7 Ocak’ta BÜMED’in; kampüs içindeki yerinden çıkartıldığını duyurmuştu. Mezunlar, bu durumu protesto etmiş ve kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açmışlardı. Kaymakamlık, tesislerin tahliye edilmesi gerektiğini BÜMED’e 27 Ocak’ta resmi olarak bildirdi. Bu bildirimin ardından, dün sabah erken saatlerde polis eşliğinde tahliye işlemleri başladı.

Tahliye sırasında BÜMED Yönetim Kurulu üyelerinin kampüse girişi engellendi. Polis ve güvenlik görevlileri ile BÜMED yöneticileri arasında tartışma yaşandı. Müzakerelerin ardından güvenlik görevlileri, sadece derneğin saymanını, cep telefonunun kapalı olması şartıyla içeri aldı.

Tahliye işleminin bitmesinden sonra ise derneğin başvurusunu üzerine mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

‘TESİSİMİZE GERİ DÖNECEĞİZ’
BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur kararla ilgili “Hukuki sürece güvenimiz tamdı, bundan sonraki süreç için de hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Yarın (bugün) eşyalarımızla beraber mahkeme kararı beklenmeden, hukuksuzca çıkarıldığımız tesislerimize geri döneceğiz” dedi.