Mahkeme, Depp’i haklı buldu

Mahkeme, Depp’i haklı buldu
Hollywood yıldızları Johnny Depp ve Amber Heard arasındaki davada jüri üyeleri kararını verdi. Tanıkların ifadelerinin sosyal medyada canlı yayınlandığı, geniş izleyici kitlesini ekran başına çeken davada jüri, Depp’i haklı...

Hollywood yıldızları Johnny Depp ve Amber Heard arasındaki davada jüri üyeleri kararını verdi. Tanıkların ifadelerinin sosyal medyada canlı yayınlandığı, geniş izleyici kitlesini ekran başına çeken davada jüri, Depp’i haklı buldu.

“Karayip Korsanları”nın 58 yaşındaki yıldızı Depp, Heard’a 50 milyon dolarlık iftira davası açmıştı. Heard, 2018’in Aralık ayında Washington Post gazetesi için kaleme aldığı bir görüş yazısında kendisini, “aile içi istismarı temsil eden toplumsal bir figür” olarak tanımlamıştı.

Depp, yazıda ismi geçmese de Heard’ün kendisine iftira attığını savunuyordu. Jüri, Heard’in evlilikleriyle ilgili iddialarının yanlış ve Depp dışındaki insanlara da iftira niteliğinde olduğunu belirtti. Aynı zamanda Heard’in hareketlerinin ‘kötü niyet’ taşıdığı vurgulandı.

Jüri, makaleden ötürü gördüğü zararın karşılanması için Depp’e 15 milyon dolar tazminat ödenmesine de karar verdi.