Mahkeme FETÖ’cü polisi ‘muteber’ saydı

Mahkeme FETÖ’cü polisi ‘muteber’ saydı
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, dernek üyeleri avukatlar Barkın Timtik ve Oya Arslan’ın tutuklu yargılandıkları dava sürüyor.Dava, 2022 başındaki duruşmada karar aşamasına geldi ancak...

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, dernek üyeleri avukatlar Barkın Timtik ve Oya Arslan’ın tutuklu yargılandıkları dava sürüyor.

Dava, 2022 başındaki duruşmada karar aşamasına geldi ancak dosyaya son anda giren “Hollanda/Belçika belgeleri” denilen dijitaller, sürecin uzamasına neden oldu. Hollanda/Belçika belgeleri adı verilen ve DHKP-C’nin yazışmaları olduğu öne sürülen belgeler, ÇHD davasında delil olarak yer alıyor.

Kozağaçlı’nın avukatları Fikret İlkiz ve Hasan Fehmi Demir, davayı gören 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sunarak, belgelerin altında imzası olan dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek’in resmi belgede sahtecilik ve resmi belgeyi yok etmekten hüküm giydiğine vurgu yaptı.

Mahkeme ise, Akyürek’in görevde olduğu dönemde Kozağaçlı ve arkadaşlarına yönelik herhangi bir kumpas soruşturmasına veya kovuşturmasına uğramadığını gerekçe gösterdi ve imzanın ‘muteber’ olduğunu belirtti. Oysa, bu karara imza atan 18. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali İhsan Horasan, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevliyken, FETÖ hükümlüsü eski polis Ramazan Akyürek’i resmi belgede sahtecilik ve resmi evrakı yok etme suçundan yargılamıştı.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, Akyürek’in yanı sıra, dijitalleri Türkiye’ye getiren polisler Serdar Bayraktutan ve Ferdi Taşkaya da başka bir davada, tıpkı Akyürek gibi resmi belgede sahtecilik suçundan yargılanıyor.

Bayraktutan ve Taşkaya’nın, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, ÇHD davasının da şüphelisi olan S.A.’nın ifadesine para karşılığında baronun listesinde olmayan bir avukatı soktuğu belirtiliyor. O ifadeye giren avukat Süleyman Taşbaş da şu anda FETÖ davasında tutuklu. Kumpastan yargılanan polislerden Bayraktutan firari, Taşkaya ise cezaevinde.