Mahkeme kararı kepçeleri durduramadı

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 1, 2022 / 07:30

Demirören Holding’in Doğan Medya Grubu’nu satın almak için Ziraat Bankası’ndan kullandığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon liralık kredi karşılığında bankaya geçen Kemer Country’nin golf sahasına inşaat yapılmak isteniyor.

Bölge sakinleri, 1980’den bu yana açık yeşil alan ve deprem toplanma bölgesi olarak da kullanılan golf sahasına inşaat yapılmasına karşı çıkıyor.

Ziraat Bankası’nın Emlak Konut ile anlaşarak Özyazıcı İnşaat’a ihale ettiği villa ve apartman inşaatı dün gerilime neden oldu.

Eyüpsultan Kaymakamlığı, Kemerköy yönetimine yolladığı ihbarname ile 31 Ekim Pazartesi günü saat 09.00’da Kemerköy’ün yeşil alanlarına inşaat şirketinin kolluk güçlerini eşliğinde gireceğini bildirdi.


İNŞAAT MAKİNELERİ POLİS EŞLİĞİNDE GELDİ
Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi de golf sahalarının imara açılmasına karşı başlattıkları hukuki mücadele sürürken inşaatın çalışmalarının başlamasına tepki gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren polis sitenin etrafını polis barikatlarıyla kapattı.

İş makineleri polis eşliğinde kazı yapmaya başladı. İş makinelerinin çalışmasını engellemeye çalışan bölge sakinleri polis tarafından kalkanlarla itilerek bölgeden uzaklaştırıldı.


MAHKEME KARARINA RAĞMEN DEVAM ETTİ
Gerginlik sürerken İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı geldi. Mahkeme kararı sonrası bölge sakinlerinin ısrarlarıyla kepçe kazmayı durdurdu. Polisin alandan çıkması için bölge sakinleri koridor oluşturdu, “Polis giderken kepçeni de al” sloganları attı.

Kararın tebliğinin ardından çalışmalar kısa süreliğine durdu. Ancak, kaymakamlığın karara itiraz etmesi üzerine çalışmalar tekrar başladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top