Mahkemeden TÜİK’e ENAG reddi

Mahkemeden TÜİK’e ENAG reddi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy hakkında dava açarak, ENAG’ın verilerinin yayınlanmaması için ihtiyati tedbir talebinde bulunmuştu. ENAG Başkanı Veysel...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy hakkında dava açarak, ENAG’ın verilerinin yayınlanmaması için ihtiyati tedbir talebinde bulunmuştu. ENAG Başkanı Veysel Ulusoy, konuya ilişkin mahkemenin verdiği kararı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak bu talebin tüm mahkemelerde reddedildiğini duyurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından gazetemiz yazarı ve Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy hakkında açılan davada “kuruma karşı haksız ve ağır saldırıda bulunulduğu, verilerin açıklanmasının kurumun güvenilirliğine zarar verme amacı taşıdığı” iddiaları yer alıyordu.

Mahkemeye sunulan dilekçede, “kuruma karşı haksız ve ağır saldırıda bulunulduğu, verilerin açıklanmasının kurumun güvenilirliğine zarar verme amacı taşıdığı ve uluslararası yatırımcılar nezdinde yanlış algı oluşmasına neden olunduğu” savunuluyordu.