Makamda dayak

Makamda dayak
İzmir’de Aliağa Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan, MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın kendisine hakaret ederek, şiddet uyguladığını ileri sürdü.Serkan Acar’ın aile dostu Serkan Tuğ aracılığıyla...

İzmir’de Aliağa Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan, MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın kendisine hakaret ederek, şiddet uyguladığını ileri sürdü.
Serkan Acar’ın aile dostu Serkan Tuğ aracılığıyla kendisini çağırarak görüşme talebinde bulunduğunu anlatan Kaplan, Acar ve Tuğ ile Belediye Başkanlığı makamında bir araya geldiklerini, Acar’ın kendisine “Bir sıkıntın mı var? Geçen hafta meclis toplantısına neden gelmedin?” diye sorduğunu anlattı. Acar’a rahatsızlığı dolayısıyla katılamadığını söyleyen Kaplan, sorunun ısrarla tekrar sorulduğunu, sonrasında ise Acar’ın “Pazartesi günü günü istifanı ver” dediğini anlattı. Kaplan sonrasında Acar’ın kağıt kalem isteyerek istifaya zorladığını, sinir krizi geçirerek duvarları yumuklamaya başladığını söyledi. Kaplan olayın devamında Acar’ı sakinleştirmeye çalıştığını, Acar’ın ise kendisi yumruk atarak hakaret ettiğini söyledi.
Acar, istifa zorlamasının devam ettiğini, Özel Kalem Müdürü’nün kendisini tuttuğunu ve çaycı ile Acar’ın istifayı imzalaması için kendisi darp ettiğini anlattı.
POLİS GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARINA EL KOYDU 
Olayın ardından Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olan Fatih Kürşat Kaplan, adli işlem kapsamında devlet hastanesinden darp raporu aldı.
Dün gece polis ekiplerinin inceleme doğrultusunda Aliağa Belediyesi’ne girerek güvenlik kamerası kayıtlarına el koyduğu öğrenildi.
ACAR BAŞKA ŞİDDET İDDİALARIYLA DA GÜNDEME GELMİŞTİ  
Aliağa Belediye Başkanı Acar daha önce de birçok kez şiddet ve hakaret iddialarıyla gündeme gelmişti. Belediye yemekhanesinde “Üç aydır maaş alamıyoruz, ne zaman alacağız” diye soran belediye işçisi Yunus Narin’i herkesin ortasında tokatlamak, gazeteci Bülent Pınarbaşı’nı tehdit etmek iddialarıyla yargılanmasına devam edilen Acar, belediyenin borçlanmasına ret oyu veren CHP’li üyelerine, masa ve sandalyeleri devirerek hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 11 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Acar hakkında İzmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe’nin açtığı hakaret davası da bulunuyor. Acar’ın, Ertekin Gültekin’in evinin önünde iki şahıs tarafından tabanca ile kurşunlanarak yaralanmasına neden olayın azmettiricisi olduğu da iddia edilmişti. Bu olayla ilgili mahkeme süreci devam ediyor.