Makron’un gündemi Türkiye, AB sularındaki ihlaller cezasız bırakılamaz

Makron’un gündemi Türkiye, AB sularındaki ihlaller cezasız bırakılamaz
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Türkiye’nin Avrupa Birliği sularındaki ihlalleri cezasız bırakılamaz” dedi. Macron, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades’le görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Avrupa...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Türkiye’nin Avrupa Birliği sularındaki ihlalleri cezasız bırakılamaz” dedi. Macron, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades’le görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki provokasyonlarına yanıt vermemesinin ciddi bir hata olacağını” söyledi.
“Yunanistan ve Kıbrıs’ın kıta sahanlığı ihlalleri nedeniyle” Ankara’ya daha fazla yaptırım getirilmesi çağrısında bulunan Fransız lider, “Akdeniz’in iki ülke için de yaşamsal önemdeki bu bölümünde enerji ve güvenlik meseleleri büyük önem taşıyor. Bir güç mücadelesi yaşanıyor ve AB’nin çok sessiz kaldığı bir dönemde özellikle Türkiye ve Rusya öne çıkmaya çalışıyor” dedi.
’’Fransa buna izin vermeyecektir!’’
Macron, Avrupa Birliği ülkelerine de seslenerek “Akdeniz’de güvenliğimizi başka aktörlerin eline bırakmak ciddi bir hata olacak. Bu Avrupa için bir seçenek değildir ve Fransa buna izin vermeyecektir” görüşünü dile getirdi. AB daha önce Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye’ye yaptırımlar getirmişti.