Malatya 5.6 ile korktu

Malatya 5.6 ile korktu
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Malatya’nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Malatya’nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi.

Depremin etkisiyle Malatya’daki hasarlı bazı binalarda da göçük oluştu. Sarsıntının ardından vatandaşların meydanlara toplandığı görüldü. Çevre illerde de hissedilen deprem, 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti.



BABA KIZ KURTARILDI
Depremde yıkılan Şeyh Bayram Mahallesi Destek Sokak’taki binanın enkazında arama kurtarma çalışması yapılarak, Aziz Deliktaş ve kızı Şeyma Deliktaş kurtarıldı. Baba ve kızın evlerine eşya almak için girdikleri öğrenildi.

AFAD BAŞKANI SEZER: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
AFAD Başkanı Yunus Sezer, Malatya’daki depreminde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 110 kişinin yaralandığını, 32 kişinin enkazdan kurtarıldığını söyledi.

TATAR, ARTÇI SARSINTI OLARAK DEĞERLENDİRDİ
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar da bölgede çok olağandışı bir deprem aktivitesiyle karşı karşıya olunduğunu bildirdi. Tatar, ikisi 7,7 ve 7,6, diğerleri 6,4 ve 5,3 olmak üzere birbirinden bağımsız 4 deprem, ayrıca 5-6 arası büyüklükte 45 artçı sarsıntı olduğunu belirtti. Malatya’daki 5,6 büyüklüğündeki depremin de büyük depremlerin meydana geldiği sistem içerisinde oluşan bir artçı sarsıntı olarak değerlendirildiğini ifade eden Tatar, “Şu ana kadar toplam 10 bin 282 artçı sarsıntı meydana geldi. Bu gerçekten çok büyük bir rakam” dedi.

Tatar, özellikle 5’in üzerinde ve biraz altında, vatandaşların hissedebileceği büyüklükteki artçı sarsıntıların olacağını, bu kadar büyük bir aktivitenin içerisinde bunların son derece olağan olduğunu söyledi.