Malatya’da bina çöktü

Malatya’da bina çöktü
Malatya Şifa Mahallesi’nde altında iş yerleri, üstünde ise kahvehane bulunan 2 katlı bina, dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle çöktü. Büyük gürültüyle meydana gelen çökme sırasında alt katta bulunan lokantadan...

Malatya Şifa Mahallesi’nde altında iş yerleri, üstünde ise kahvehane bulunan 2 katlı bina, dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle çöktü. Büyük gürültüyle meydana gelen çökme sırasında alt katta bulunan lokantadan 4 kişinin koşarak dışarıya çıktığı belirtildi. Çöken binanın enkazından en az 13 kişi kurtarıldı.
Malatya Valisi Aydın Baruş, bilinmeyen nedenle çöken binada 20 kişinin bulunduğunun değerlendirildiğini söyledi. Baruş, kurtarılan 2 kişinin durumunun ağır olduğunu ifade etti.

‘KOLONLAR KESİLDİ’ İDDİASI
Bazı vatandaşlar 40 yıllık olduğu belirtilen binadaki iş yerleri ile üst katındaki kahvehanede bulunan kolonların iş yerlerinin genişletilmesi amacıyla kesildiğini öne sürdü. Malatya Valisi Aydın Baruş, iddialar ile ilgili konuşmanın erken olduğunu belirtti. Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da “Görünen o ki dükkanı alan kişi ikisini birleştirirken ya duvarları kaldırmış ya da mevcut taşıyıcıların kaldırılmasıyla ilgili bir tadilat yaparken binanın göçmesine yol açmış” dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Vali Baruş, iddialara ilişkin savcılığın soruşturma başlattığını söyledi: “Vatandaşlarımız bize zemin katta iki dükkanın birleştirilmesine yönelik tadilat yapıldığı bilgisini verdi. Tadilat çalışmasının binada zayıflamaya yol açıp açmadığı ve çökmenin bundan kaynaklı olup olmadığı gerekli araştırmalar ile netlik kazanacak.”

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Binada iş yeri bulunan işletmeci H.D.’nin yandaki boş dükkanı iş yerine katmak için tadilat başlattığı ve çökmenin de kesilen kolon nedeniyle olduğu iddiaları dikkate alındı. Enkazdan hafif yaralı olarak çıkarılan iş yeri işletmecisi H.D.’nin hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındığı öğrenildi.