Malatya’da deprem

Malatya’da deprem
AFAD Malatya’nın Pütürge ilçesinde, saat 21.06’da, yerin 7 km altında 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak belirtti.Malatya Valisi Aydın Baruş,...

AFAD Malatya’nın Pütürge ilçesinde, saat 21.06’da, yerin 7 km altında 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak belirtti.
Malatya Valisi Aydın Baruş, depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Baruş, bölgeye ekiplerin yönlendirildiğini söyleyerek, “Toplam 20 evde ağır hasar olduğu mahalle muhtarlarından öğrenilmiş olup herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir” ifadelerini kullandı.
Prof. Naci Görür, deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Prof. Görür “Elazığ depreminden sonra stresin Malatya’ya doğru, özellikle Çelikhan-Erkenek koluna doğru kayabileceğini ifade etmiştik. Sanıyorum şimdi olan 5 büyüklüğündeki deprem bu yöne doğru olan hareketliliği gösteriyor olabilir. İnşallah zaiyat yoktur” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Koca depremle ilgili bir tweet attı. Koca, paylaşımında “Malatyamızın Pötürge ilçesinde 5 şiddetinde bir deprem yaşandı. Yedi mahallede 20 ev maalesef ağır hasar gördü. Deprem acısı henüz çok tazeyken, hissedilen kaygıyı anlayabiliyoruz. Geçmiş olsun. İnşallah depremin en hafifiyle bile karşılaşmayız” ifadelerini kullandı.