Malazgirt kutlamalarında kamu çalışanlarına katılım zorunluluğu

Malazgirt kutlamalarında kamu çalışanlarına katılım zorunluluğu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25-26 Ağustos tarihlerinde Bitlis’in Ahlat ve Muş’un Malazgirt ilçesinde katılacağı “Malazgirt Zaferi” kutlamaları öncesi kamu çalışanlarına katılımın zorunlu kılındığı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25-26 Ağustos tarihlerinde Bitlis’in Ahlat ve Muş’un Malazgirt ilçesinde katılacağı “Malazgirt Zaferi” kutlamaları öncesi kamu çalışanlarına katılımın zorunlu kılındığı belirtildi.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okullara gönderilen yazıda, “Valimizin talimatıyla tüm okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenlerimiz Malazgirt’in kurtuluşu vesilesi ile Malazgirt’e gidecektir. Ulaşım, yeme, içme tüm masraflar Valiliğimiz tarafından karşılanacaktır. Planlamanızı bu doğrultuda yapın lütfen” ifadeleri yer aldı.

‘SUÇ İŞLENİYOR’
Duruma tepki gösteren Eğitim Sen Van Şubesi Başkanı Murat Atabay, “Bir vali, kamu çalışanlarına başka bir şehirde bir siyasi parti liderinin yapacağı etkinlik için katılım talimatı veremez. Bu masrafları valilik bütçesinden karşılayamaz. Kimseyi katılması için zorunlu tutamaz. Bu talimatı verenler de okul gruplarından paylaşanlar da suç işliyor” dedi.