Malezya’da çiçek festivali

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 7, 2022 / 12:33

Malezya’daki çiçek festivali, farklı türden 400 binden fazla çiçeğe ev sahipliği yapıyor. İlki 2007’de düzenlenen ve geleneksel hale gelen çiçek festivali, 29 Ağustos-11 Eylül arasında gece ve gündüz konseptleriyle ziyaretçilere oldukça farklı bir deneyim vadediyor.

Kraliyet himayesinde yapılan çiçek festivalinde, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah ve Kraliçe Tunku Azizah’ın adına düzenlenen en büyük çiçek ve bahçe vitrini ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Orkidelerin bu yılki tema çiçeği olarak seçildiği ve peyzaj düzenlemelerinde yaklaşık 10 bin orkidenin kullanıldığı “Royal Floria Putrajaya 2022” festivali, çeşitli türlerden 400 binden fazla çiçek ve bitkiye ev sahipliği yapıyor.

Festivali organize eden Putrajaya Corporation’ın alandaki sorumlularından Shafini Ashraq, Royal Floria Putrajaya’nın bölgedeki en büyük çiçek festivallerinden biri olduğunu ve söz konusu festivalin Chelsea veya Melbourne’deki çiçek festivalleriyle yarışmayı hedeflediğini ifade etti.

Ashraq, 1 Nisan itibarıyla ülkenin kapılarını yabancı ziyaretçilere açmasıyla dünyanın dört bir yanından Malezya’ya yolu düşen turistleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu yılki etkinliklere yaklaşık 500 bin ziyaretçinin katılmasını beklediklerini belirten Shafini, bu ve benzeri çalışmaların gerek Malezya’nın gerekse Kuala Lumpur, Putrajaya ve Selangor gibi şehirlerin adını dünyaya duyurmakta oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top