Maliyet aşırı arttı, çiğ süt fiyatı memnun etmedi

Maliyet aşırı arttı, çiğ süt fiyatı memnun etmedi
Ulusal Süt Konseyi, çiğ sütün alım tavsiye fiyatını, 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 7,5 TL olarak açıkladı. Mazot, yem gibi maliyetlerdeki artış cep yakarken açıklanan süt fiyatı üreticiyi memnun etmedi....

Ulusal Süt Konseyi, çiğ sütün alım tavsiye fiyatını, 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 7,5 TL olarak açıkladı. Mazot, yem gibi maliyetlerdeki artış cep yakarken açıklanan süt fiyatı üreticiyi memnun etmedi. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, yem, akaryakıt, ilaç, tohum ve veterinerlik hizmetleri gibi maliyetlerin aşırı derecede artışının süt üreticisini zor durumda bıraktığını belirterek, “Süt ve et bu fiyatta kalırken girdilerin aşırı derecede artması çiftçimizi ve ülke üreticimizi büyük sıkıntıya soktu” dedi.

Öztürk, çiğ süt prim desteğinin de en az 1 TL olarak açıklanması gerektiğini belirtti, “Tarım Bakanlığı, süt primlerini acilen açıklamalı” diyerek çağrı yaptı.
İzmir Tire’de aile olarak besicilik yapan Kerim Kaynaş ise “Bu şartlarda üretim yapmak zorlaşıyor. Çoğu kişi zaten hayvanlarını kestirmek zorunda kalıyor. Bu şartlarda bakamayan çok. Silaj pahalı, saman pahalı. Her şey yüksek, yani maliyetlerimiz” dedi. (ANKA)