MANİSA-AYVALIK ETABI WELSFORD’UN

MANİSA-AYVALIK ETABI WELSFORD’UN
57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) beşinci etabını Hollanda temsilcisi Team DSM'den Avustralyalı Sam Welsford kazandı.Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen turun beşinci gününde Manisa-Ayvalık...

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) beşinci etabını Hollanda temsilcisi Team DSM'den Avustralyalı Sam Welsford kazandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen turun beşinci gününde Manisa-Ayvalık etabı geride kaldı.

Manisa'nın simge yapılarından Valilik binasının önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda startı verilen 5. etaba 160 bisikletçi katıldı. Saruhanlı ilçesinden geçen parkur, daha sonra İzmir-İstanbul Otoyolu'na çıkarak Kırkağaç gişelerine kadar devam etti. Ardından otoyoldan ayrılan bisikletçiler, Soma ve Bergama'dan geçerek 191,7 kilometre sonra Ayvalık'ta finiş yaptı.

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Manisa-Ayvalık etabını Avustralyalı Sam Welsford kazandı.

Sporcular finişe toplu şekilde geldi ancak son 700 metredeki büyük kaza pelotonun büyük bölümünü durdurdu. Kazanın önünde bulunan yaklaşık 25 sporcu ise büyük bir mücadeleyle bitişi ilk sırada geçmeye çalıştı.

Zorlu bir sprintin ardından finişi ilk sırada 4 saat 13 dakika 49 saniyelik derecesiyle Hollanda temsilcisi Team DSM'den Avustralyalı Sam Welsford geçti.

Zorlu bir tırmanışa sahne olan dünkü İzmir-Manisa etabını ilk sırada tamamlayan İtalya'nın Drone Hopper-Androni Giocattoli takımından Arjantinli Eduardo Sepulveda, genel klasman liderliğini sürdürdü.

Genel klasmanda en yakın rakibinin 10 saniye önünde bulunan 30 yaşındaki bisikletçi, yarın da turkuaz mayoyu giyecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden milli bisikletçi Mustafa Sayar, genel klasmanda 3 basamak birden çıkarak 6. sıraya yerleşti.

Belçikalı Jasper Philipsen, sprint liderinin giydiği yeşil mayoyu kaptırmadı.