Manisa çevre felaketiyle karşı karşıya

Manisa çevre felaketiyle karşı karşıya
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Karaali Köyü’nün tarımsal sulamada kullanılan sulama kanalına bası sanayi kuruluşları tarafından siyanür ve sülfür atıkları bırakıldığı iddiaları üzerine Manisa...

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Karaali Köyü’nün tarımsal sulamada kullanılan sulama kanalına bası sanayi kuruluşları tarafından siyanür ve sülfür atıkları bırakıldığı iddiaları üzerine Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli ile birlikte bölgede inceleme yaptı. CHP’li Bakırlıoğlu gözlemlerini şöyle aktardı:
“Vatandaş çok dertli. Yıllardır yaptıkları şikayetlere sonuç alamamışlar. Burasının sulama kanalı olmasında rağmen sanayi atıklarının buraya nasıl deşarj edildiğini anlamak mümkün değil. Manzara gerçekten çok vahim. Kanaldan su akmıyor, simsiyah bir sıvı akıyor. Vatandaşlar özellikle gece yarısından sonra atıkların kanala boşaltıldığını ifade ettiler.” Bakıroğlu, “Fakat bugün bırakın sulamayı, ağır koku ve yayılan gazlar nedeniyle kanala yaklaşmak bile tehlikeli hale geldi” diyerek kirliliğin boyutuna dikkat çekti, “Sularımızın, topraklarımızın kirletilmesi tarıma büyük darbe. Manisa’da çok ciddi bir çevre felaketi ile karşı karşıyayız” dedi.