Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adaylığı için, ‘Siyasetin içinde değilim’ dedi

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adaylığı için, ‘Siyasetin içinde değilim’ dedi
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanı adaylığı için teklif götüreceklerini söylediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ben kamu görevlisiyim. Kendimi siyasetin içinde görmüyorum”...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanı adaylığı için teklif götüreceklerini söylediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ben kamu görevlisiyim. Kendimi siyasetin içinde görmüyorum” dedi.

Özdağ’ın açıklamalarının kendi rızası ve bilgisi dışında olduğunu söyleyen Yavaş, “Görevimin başındayım” diye konuştu.

Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i parti genel merkezinde ziyaret etti.

Ziyarette Yavaş, Akşener’i 8 Nisan’da belediye başkanlığının üçüncü yılını doldurduğu için Mayıs ayında 3 yıllık faaliyetlerini açıklayacağı toplantıya davet etti.

Kısa süren basın toplantısının sonunda ise Yavaş’a bir gazeteci tarafından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın açıklamaları soruldu.

Kendisinin bu tür açıklamalara yorum yapmadığını belirten Yavaş, “Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere ne de siyasi partilerin genel başkanlarına cevap vermemeli, sadece işini yapmalı” görüşünü savundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Başkan Mansur Yavaş’ın ismi üzerinden başlayan tartışmalara girmedi. Akşener, Yavaş’ın kendisini ziyaret etmesinin nedenini, ‘icraatleri ile ilgili yapacağı toplantıya davet’ olarak açıkladı.

KILIÇDAROĞLU’YLA DA GÖRÜŞTÜ
Mansur Yavaş, Akşener ziyaretinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Yavaş, Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde buluştu.