Mansur Yavaş’ın intikamı

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 8, 2021 / 10:37

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş›ın, Uygur Türkleriyle ilgili sosyal medya paylaşımları sonrasında Türkiye’yle Çin arasında patlak veren kriz sürüyor. Çin’in Ankara Büyükelçiliği’nin iki siyasetçiye tepki gösterip “Çin tarafı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır” açıklaması yapmasının ve Dışişleri Bakanlığı’nın bunun üzerine Liu Shaobin’i bakanlığa çağırmasının ardından, bu kez Pekin’den açıklama geldi.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, ‘Türkiye’de bazı kişilerin teröristleri ve Çin içinde ayrılıkçılığı teşvik ettiğini’ savundu. Pekin’de günlük basın toplantısında konuşan Zhao, “Umarız Türkiye’de her kesimden insanlar, Çin’in ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma yönündeki katı pozisyonunu doğru, mantıklı ve objektif bir biçimde görebilir” dedi.
AKŞENER: ZULÜMLE İLGİLİ ÇOK BÜYÜK SORUNUMUZ VAR
Dün grup toplantısında bu polemiğe değinen Akşener, “Bizim herhangi bir ülkenin egemenliği ile ilgili sorunumuz yok, ama Çin’in egemenlik adı altında Uygur kardeşlerimize yaptığı zulümle ilgili çok büyük bir sorunumuz var” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresİ (ASKİ) ekipleri de kayıp kaçak arama çalışmaları kapsamında Çin’in Ankara Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlattı. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Öztürk çalışmaya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Su kaynaklarımızın hızla azaldığı bir dönemde, Ankaralının bedelini ödediği kayıp kaçakları tespit etmek maksadıyla Çin Büyükelçiliği önünde başlattığımız çalışmadan dolayı verdiğimiz rahatsızlığı anlayışla karşılayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top