Manuel ile otomatik farkı 88 bin TL

Manuel ile otomatik farkı 88 bin TL
FRANSIZ Citroen’in merakla beklenen C segmentindeki iddialı modeli C4 yeni yüzüyle Türkiye’ye geldi. Tasarımıyla hem SUV hem hatchback meraklılarına seslenen araçta 3 benzinli ve 1 dizel motor seçeneği yer alıyor. Online olarak...

FRANSIZ Citroen’in merakla beklenen C segmentindeki iddialı modeli C4 yeni yüzüyle Türkiye’ye geldi. Tasarımıyla hem SUV hem hatchback meraklılarına seslenen araçta 3 benzinli ve 1 dizel motor seçeneği yer alıyor. Online olarak ön siparişlerin başladığı, 17 Mayıs’ta kapanmanın sona ermesiyle ise satışına başlanacak yeni C4’ün sadece manuel şanzımanlı başlangıç versiyonu yüzde 50›lik ÖTV diliminde yer alırken, lansmana özel 219 bin TL fiyatla satışa sunulacak. Diğer versiyonlar ise 307 ila 367 bin TL arasında. Yani manuel ve otomatik vites farkı 88 bin TL’den başlıyor.
Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, yeni C4’ün hem SUV’ye göz kırptığını hem de dört dörtlük bir Crossover formu taşıdığını belirterek, “Bu kapsamda, yeni C4’ün geniş bir kitleye hitap etmesini bekliyoruz. Rakip olarak, tüm B-SUV’leri ve C-Hatchback’leri kesinlikle hedefliyoruz. Aynı zamanda, tüm SUV kullanıcılarının da beğenisini kazanacağına ve ilgisini çekeceğine inanıyoruz. Yıl sonuna kadar 4 bin adetlik satış hedefliyoruz. Bu yıl 40 bin adetlik satış hedefimizin yüzde 10’u yeni C4’ten gelecek” dedi.
ELEKTRİKLİ YIL SONU
Artan kur sebebiyle maalesef şu anda sadece manuel baz donanımda yüzde 50 ÖTV bandında yer alabildiklerini de aktaran Alkım, önümüzdeki aylarda manuel vites satış adetlerinin artacağını da aktardı. Selen Alkım, yeni C4’ün yüzde 100 elektrikli versiyonunun ise yılın sonunda Türkiye’de satışa sunulacağını sözlerine ekledi.