Maraş 46 yıl sonra açılıyor

Maraş 46 yıl sonra açılıyor
Kıbrıs'ın bir zamanlar en ünlü noktalarından biri olan, Yeşil Hat'ta yakın konumuyla 1974'ten beri Birleşmiş Milletler denetiminde kapalı tutulan Maraş'ın bir kısmı açılıyor. Kendisinin de aday olduğu cumhurbaşkanlığı...

Kıbrıs'ın bir zamanlar en ünlü noktalarından biri olan, Yeşil Hat'ta yakın konumuyla 1974'ten beri Birleşmiş Milletler denetiminde kapalı tutulan Maraş'ın bir kısmı açılıyor. Kendisinin de aday olduğu cumhurbaşkanlığı seçimlerine beş gün kala Ankara'yı ziyaret eden KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Maraş kıyılarının perşembe günü halkın kullanımına açılacağını duyurdu.
Tatar: Milli Bir Dava Olarak Görüyoruz
KKTC'de 11 Ekim'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan Tatar, açıklamayı oylama öncesi geldiği Ankara'da yaptı. Tatar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ortak basın toplantısında, "Halkımız Perşembe sabahından itibaren sahile gidebilecek. Maraş meselesini milli bir dava olarak görüyoruz. Herkesi bu milli davaya sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.
Erdoğan: kararınızı sonuna kadar destekliyoruz
Erdoğan ise "Maraş'ın KKTC toprağı olduğu tartışmasız gerçektir. Buradaki tasarruf hakkı da Kıbrıs Türk makamlarına aittir. Hazırladığınız yol haritası çerçevesinde Maraş'ın güzel sahil şeridini halkınızın istifadesine sunma kararınızı sonuna kadar destekliyoruz" dedi. 1974'ten beri iskana kapalı tutulan Maraş'ın açılması, adada Türkler ile Rumlar arasındaki en tartışmalı konu başlıklarından biri.