Maraş’a çay bahçesi

Maraş’a çay bahçesi
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü dolayısıyla Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” töreninde konuştu. Tatar, “Kapalı Maraş’ın...

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü dolayısıyla Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” töreninde konuştu. Tatar, “Kapalı Maraş’ın % 3,5’u askeri bölge olmaktan çıkarıldı, Rumlara malları iade edilecek” diyerek Maraş hamlesini açıkladı
“HAVUZLU PARK
ÇAY BAHÇESİ OLACAK”
Kapalı Maraş’ın açılacak bölümündeki araziler Taşınmaz Mal Komisyonu’na (TMK) başvurmuş eski Kıbrıslı Rum sahiplerine iade edilebilecek. Cumhurbaşkanı Tatar, hak sahiplerinin mülklerinin iadesinin hukuka uygun olarak gerçekleştirileceğine işaret etti.
Erdoğan ise “Bölgeye canlılık getirecek yeni projeler devreye alınıyor. Orijinal mimarisi korunarak çay bahçesi olarak hizmete sunulan Havuzlu Park da bunlardan biri” ifadelerini kullandı.
“RUMLAR ŞIMARIK,
AB YALANCI”
Erdoğan, Rum tarafını “Gerçeklerden kopuk, maksimalist, samimiyetsiz ve şımarık” olmakla eleştirirken Avrupa Birliği’ni de yalancılıkla suçladı:
“Avrupa Birliği mali noktada, idari noktada Kuzey Kıbrıs’a desteklerini verecekti, verdi mi hayır. Bunların hayatı yalan üzerine kurulu. Bizden kimse artık bundan sonra geriye dönüş beklemesin. Mülkiyet haklarına riayet edilerek yürütülen çalışmalar ışığında artık Maraş’ta herkesin yararına olacak yeni bir dönemin kapıları açılacaktır. Hiç kimse Kıbrıs Türkü’nden eşit statüsü ve egemenliğinden vazgeçmesini, Rumların iradesi altında azınlık olarak yaşamayı kabul etmesini beklemesin. Hiç kusura bakmasınlar, değil 47, 147 yıl da 247 yıl da geçse Kıbrıs Türk halkı bağımsızlığından ve özgürlüğünden taviz vermeyecektir.”