Mariupol’de 2. kez ateşkes ihlal edildi, tahliyeler durdu

Mariupol’de 2. kez ateşkes ihlal edildi, tahliyeler durdu
Cumartesi günü ateşkes ihlalleriyle kesintiye uğrayan tahliyeler yarıda kalınca Mariupol'de bir kez daha geçici ateşkes ilan edildi.Tahliyeleri organize eden Uluslararası Kızılhaç Örgütü, yerel saatle sabah 10'da başlayan ve...

Cumartesi günü ateşkes ihlalleriyle kesintiye uğrayan tahliyeler yarıda kalınca Mariupol'de bir kez daha geçici ateşkes ilan edildi.
Tahliyeleri organize eden Uluslararası Kızılhaç Örgütü, yerel saatle sabah 10'da başlayan ve akşam saat 21:00'e kadar sürmesi planlanan ateşkesin ikinci günde de ihlal edildiğini söyledi. Bombardıman devam edince tahliyeler de durduruldu.

Mariupol Kent Konseyi de Rusya'nın top ateşinin ve bombardımanının sürdüğünü, bu sebeple tahliyelerin sürdürülmesinin "imkansız hale geldiğini" duyurdu.

İNSANİ FELAKETİN EŞİĞİNDE
Ukrayna hükümetinin danışmanlarından Vadim Denisenko, geçici ateşkes ilanından hemen önce Ukrayna-24 TV'de çıktığı yayında, Sumi bölgesinde ve Mariupol şehrindeki durumun "insani felaketin eşiğinde" olduğunu söyledi. Cumartesi günü duyurulan geçici ateşkesin ardından 30 dakika içinde bombardıman yeniden başladı.