Mariupol’de kesilen ateş Çernihiv’e yağdı

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 1, 2022 / 07:42

Rus ordusunun saldırılarının büyük hasara yol açtığı kentlerden biri olan Mariupol için alınan tahliye amaçlı ateşkes kararı kapsamında harekete geçildi. Operasyonun azaltılacağı açıklanan Çernihiv’de ise Rus ordusunun yoğun bombardımanı sürüyor.

Ukrayna’nın Lviv kentinden bildiren BBC muhabiri Hugo Bachega, Kiev’den Mariupol’a insani yardım ulaştırmak ve şehirde kuşatma altında kalan vatandaşları kurtarmak için 45 otobüsün yola çıktığını duyurdu.

Mariupol’da ateşkes ilanı ve sivilleri güvenli bir şekilde şehirden çıkarma çabaları daha önce başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Şehrin belediye başkanına göre Rusya’nın devam eden saldırıları yüzünden 170 bin kişi Mariupol’de elektrik olmadan ve azalan erzak ile yaşamak zorunda.

ÇERNİHİV’E YOĞUN SALDIRI
İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya’nın saldırılarını azaltacağını duyurmasına rağmen Ukrayna’nın kuzeyindeki Çernihiv’deki bombardıman ve füze saldırıları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Kiev’in batısını ve doğusunu kuşatan Rus askerleri ve Ukrayna arasında şehrin eteklerinde ağır çatışmaların görülmesinin beklendiği duyuruldu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top