Marketler kapanırsa enflasyon düşer mi

Marketler kapanırsa enflasyon düşer mi
MHP lideri Bahçeli, daha önce Anayasa Mahkemesi, Türk Tabipleri Birliği ve HDP’nin kapatılmasını istemişti. “Kapatma” sırası üç harfli marketlere geldi! MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Para cezaları bunları ıslah etmemiş....

MHP lideri Bahçeli, daha önce Anayasa Mahkemesi, Türk Tabipleri Birliği ve HDP’nin kapatılmasını istemişti. “Kapatma” sırası üç harfli marketlere geldi! MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Para cezaları bunları ıslah etmemiş. Fahiş fiyat uygulayanlara önce geçici kapatma cezası verilmeli, kamuoyuna teşhir edilmelidirler. Fahiş fiyat uygulamaya devam etmesi durumunda firmalar tamamen kapatılmalı, firma sahibine ceza yediği sektörde faaliyet yasağı getirilmelidir" dedi.

BİM İcra kurulu üyesi Galip Aykaç, hafta sonunda yaptığı açıklamada “Son dönemlerde basın ve sosyal medyaya oldukça çarpıtılarak gündeme getirilen suçlama ve eleştiriler neticesinde”, Gıda Perakendecileri Derneği’ndeki yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden istifa ettiğini duyurmuştu.



MHP’nin ortağı olduğu iktidarın, piyasa şartlarına aykırı faizde indirim politikası başlattığından beri tüm dünya ülkelerini neredeyse 10’a katlayarak artan enflasyonu, döviz kurlarını, cari açığı görmezden gelen MHP’li Akçay Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin "Terörle, darbe girişimleriyle, iç savaş senaryolarıyla, siyasi ve ekonomik operasyonlarla, rejim tartışmalarıyla zayıflatılmak istendiğini” iddia etti. MHP’li yönetici, “Yerli işbirlikçiler de içeriden saldırmaktadır” diyerek kaos ve kriz çıkartarak toplumda karamsarlık ve umutsuzluk oluşturmaya, ekonomik operasyonlar ve fahiş fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı kışkırtmaya çalışmaktadır" diye konuştu. Akçay, BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç’a da hakaretler ederek yine BİM’i hedef gösterdi.


Antalya'da BİM mağazalarına saldırı
BİM ve MHP arasındaki yaşanan gerginlik sonrası Antalya'da bir BİM mağazasının camına "Devlet baba" yazıldı. Bir başka mağazanın ise camları kırıldı. Antalya Hakkında internet sitesinin aktardığına göre, Antalya'da kimliği belirlenemeyen bir grup, BİM marketin camlarına zarar verirken görüntülendi. Marketin camına sprey boya ile “Devlet baba” yazıldı. Bir başka BİM şubesinin ise camları kırıldı.


BİM’e küfür ve tehdit bitmiyor
Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu, MHP lideri Bahçeli'nin hedef göstermesinin ardından Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifa eden BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'a "Yavrum, seni o mağazalarınla beraber alır, aldığın yere sokarız" diyerek ağır sözlerle hakaret etti. Murat Kavuncu, Cumhur İttifakı'na olan desteğini de açıkça dile getirdi.

Murat Kavuncu, Aykaç'a yönelik “Lan sen kimsin! 2 gündür çılgına döndük… Yavrum… Seni o avanelerinle beraber, mağazalarınla beraber alır, aldığın yere sokarız. Tüm BİM mağazalarındaki ekmeğini keserim senin" dedi. Kavuncu sözlerinin devamında Cumhur İttifakı'na desteğini belirterek "Ne sayın cumhurbaşkanımız ne de sayın Devlet Bahçeli'yi kimseye yem ettirmeyiz" ifadelerini kullandı.

BİM hisselerinde kayıp devam etti
İktidar hayat pahalılığının ve enflasyonun sebebi olarak zincir marketleri gösterirken MHP lideri Bahçeli'nin BİM'i hedef almasının borsadaki olumsuz yansımaları sürüyor. BİM hisseleri sadece dün yaklaşık yüzde 4 kayıpla 118 liraya düştü. Diken'de yer alan habere göre; BİM hisseleri geçen haftanın tamamında yüzde 7 düştü.

Aykaç, BİM’in hedef alınması ve FETÖ’cülükle suçlanması sonrasında “Bre ahlaksızlar” diye tepki göstermişti. Sonrasında MHP’lilerin ağır hakaretlerine ve MHP lideri Bahçeli’yi makamında siyaret eden suç örgütü liderlerinden Kürşat Yılmaz’ın da tehdidine maruz kalmıştı.


Tarım Kredi bakkal başladı
Zincir marketler karşısında zor durumda kalan bakkallar, kendisi de zincir marketlerden farklı olmayan Tarım Kredi Marketlerinin ürünlerini satmaya başladı. İlki Tokat’ta başlatılan uygulamada 6 bakkal, “Koop Bakkal” olarak Tarım Kredi ürünleri satmaya başladı. İddia bu ürünlerin “indirimli” satılacağı yönünde.