Marmara Adası’nda ilk edebiyat günleri

Marmara Adası’nda ilk edebiyat günleri
Marmara Adası’ndaki ilk edebiyat günleri, 5-7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek; şair ve yazarları edebiyatseverlerle buluşacak.Etkinlik, Marmara Adası Dostları, Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği ve Gündoğdu...

Marmara Adası’ndaki ilk edebiyat günleri, 5-7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek; şair ve yazarları edebiyatseverlerle buluşacak.

Etkinlik, Marmara Adası Dostları, Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği ve Gündoğdu Köyü Güzelleştirme Derneği’nin ortak çalışmalarıyla ve Marmara Adalar Belediyesi’nin desteğiyle ilk kez düzenlenecek. Etkinlikte, Ahmet Ümit, Aslı Perker, Barış Müstecaplıoğlu, Fuat Sevimay, Gaye Boralıoğlu, H. Can Yücel, İnci Aral, İsmet Değirmenci, Müge İplikçi, Orhan Alkaya, Oya Baydar, Pelin Batu, Sabâ Altınsay, Tuna Kiremitçi ve Turhan Günay edebiyatseverler ile buluşacak.
Edebiyat günlerinin organizasyonu halkın ve esnafın gönüllü katkılarıyla Marmara Merkez’de, Gündoğdu’da ve Çınarlı’da yapılacak.

Etkinliğe ilişkin yapılan açıklamada, “1950 ve 60’larda Edip Cansever, Melih Cevdet, Oktay Fırat, Tomris Uyar, Yaşar Kemal ve daha birçok değerli yazarımıza Marmara Adası ev sahipliği yaptı. Yazarları sadece güzelliğiyle büyülemekle kalmadı, eserlerine de bol bol ilham verdi. 80’lerden sonra ise yazarların tatil planları için Ege kıyılarını tercih etmesiyle Marmara Adası’ndaki edebiyat coşkusu giderek azaldı. Marmara Adası Edebiyat Günleri, çeşitli etkinliklerle maziyi canlandıracak” denildi.