Martta tedbirler kalkabilir

Martta tedbirler kalkabilir
Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınında hafta sonu uygulaması başta olmak üzere sokağa çıkma sınırlamalarının, illerdeki vaka ve aşılama gibi kriterlere göre...

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınında hafta sonu uygulaması başta olmak üzere sokağa çıkma sınırlamalarının, illerdeki vaka ve aşılama gibi kriterlere göre aşamalı olarak kaldırılacağını duyurdu.
Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere göre illerin 4 kategoriye (düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli) ayrılacağını ve mart ayı itibarı ile de kademeli normalleşme sürecine geçileceğini aktardı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları 30 Kasım’dan beri devam ediyor.
ESNAFIN YOL HARİTASI AÇIKLANACAK
Restoran ve kafelerin açılmasıyla ilgili merak edilen karara da değinen Erdoğan, “Esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır” bilgisini verdi.
KISA ÇALIŞMA
ÖDENEĞİ UZATILDI
Kabine, salgın sürecinde ücretsiz izne çıkarılan veya işsiz kalan kişilere ödenen nakdi ücret desteğini de 17 Mart’a kadar uzatma kararı aldı. Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin süresini de son kez olmak üzere mart ayı sonuna kadar uzattıklarını söyledi.
Aşılama sürecine ilişkin de bilgi veren Erdoğan, “İlk etapta ihtiyaç duyacağımız aşılarla ilgili gereken bağlantıları yaptık; tedariklerini parça parça gerçekleştiriyoruz” dedi.