MARYY ÖLDÜ MARYY’İN KORKUNÇ ÖLÜMÜ

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 24, 2020 / 08:24

Korkunç cinayetlerin anlatıldığı, tuhaf bağımlıkların, ölüme giden ilginç planların olduğu bir programda, Mary için şöyle bir cümle kullanıldı.
“Kaderinden o kadar emindi ki…”
ABD’nin vahşi doğusunda bir eyalette, başladı hikaye ve birkaç dakika sonra tarikat lideri Mary’yi öldürdü. Amerikan polisi olayı önceden çözmüş, bize nasıl çözdüğünü anlatıyordu. Ama olan Mary’ye oldu.
Mary’ye üzüldüm.
Bize armağan mı ceza mı olarak sunulduğuna henüz karar veremediğimiz bu hayatta, tanrının bir sonra sunacağını umduğu dünyada iyi bir yer tutmak adına giriştiği çırpınmanın, ölümle sonuçlanmasıydı beni üzen.
Öyle ya bu dünya kötü, tanrı bizi daha iyi bir dünya ile buluşturacak.
Hiçbir inancı sorgulamıyorum, korkumdan değil, saygımdan. İnansınlar, bırakınız inansınlar, bırakınız, lütfen bırakınız.
Öte dünyada, daha iyi bir yer tutmak adına, senin benim gibi öbür dünyaya henüz gitmemiş, kerameti kendinden menkul, tanrıya, onun gönderdiği peygamberlere şirk koşan, hatta ve hatta tanrının kitaplarını yetersiz bulan tiplerin arkasından giden biri idi Mary.
Mary, İncil’e sadakatine karşın o tuhaf adamın, yaşadığı yerden uzak, kurduğu ölüm çiftliğinde öteki dünyaya bilet almaya çalışanlardan sadece biriydi.
Güya bileti kesecek o adam, Mary’yi sadece servetini teslim etmesi ve hayatını adamakla öteki dünyada yer bulmayacağına, bunun ancak sonsuz bir bağlılık ve sonsuz bir teslim oluşla gerçekleşeceğine inandırmıştı.
Mary “Kaderinden o kadar emindi ki…”
Mary’nin ölümü birkaç dakika içinde oldu.
Polis cinayeti araştırmaya başladı, herkesin bilip sustuğu, gözünün önünde yaşadığı bu gerçek yeniymiş gibi davrandı kasaba.
Kaderinden emin olan, İncil’e inanmış bir insan boğularak öldürüldü tarikatın lideri tarafından.
Amerikan polisi, son şüpheli olarak gördüğü tarikat önderini, 5 yıl sonra, bilerek, isteyerek ve planlayarak insan öldürmek suçundan yakalamayı başardı ve onların deyimiyle bir daha çıkmamak üzere kodese gönderdi.
Ama Mary öldü.
Mary cennete önceden bilet alıp gitmek istiyordu. Üstelik tüm servetini de celladının eline tutuşturarak.
Adli tıp raporu öldürülmeden önce tecavüze uğradığını da büyük insanlığın kayıtlarına yazdı.
Mary öldü.
Din istismarcılarının, tarikatların, şeyhlerin, sözüm ona nefesi kuvvetli hocaların sadece coğrafyadaki yerleri farklı. Gerisi hep aynı. Hikayelerin de başı da sonuna da hiç farklı değil.
Mary cennete gitmek istiyordu. Mary’ye yazık oldu. Çok yazık oldu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top