Masada Türkiye’ye yer yok

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 13, 2020 / 11:06

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Moskova’da tarafların bir araya gelmesinin ardından ilan edilen ateşkes süreci ve ihlalini değerlendirdi. Aliyev, “Türkiye mutlaka bu sorunun çözümünde masada olmalıdır. Türkiye’nin bazı basın organlarında ‘Neden Türkiye Moskova’da yer almadı?’ diye yazıyor, bu sadece insani sebeplerle düzenlenmiş bir ateşkesti.” dedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise jet hızıyla, Azerbaycan’ın, Dağlık Karabağ’ın geleceğiyle ilgili yürütülen görüşmelere Türkiye’nin de katılması önerisini reddetti.
Moskova’da Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov; Rusya, ABD ve Fransa’nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) himayesi altında çözüm arayışına devam etmesi gerektiğini söyledi.
Mnatsakanyan da, “Azerbaycan’a aktif destek veren Türkiye’nin arabuluculuk yapamayacağını” belirtti.
Öte yandan Savunma Bakanı Hulusi Akar, telefonda görüştüğü Rus mevkidaşı Sergey Şoygu’ya “Ermenistan güçlerinin işgal ettikleri Azeri topraklarından derhal çıkarılmaları ve sivillere yönelik saldırılara son vermeleri gerektiğini” söyledi.
AB VE RUSYA’DAN ATEŞKESE UYUN ÇAĞRISI
Dağlık Karabağ’da ateşkese rağmen çatışmaların sürdüğü bildiriliyor.Hafta sonu boyunca tarafların birbirlerini karşılıklı olarak ateşkes ihlâlleriyle suçlaması üzerine Avrupa Birliği ve Rusya’dan ateşkes şartlarına uyulması çağrısı geldi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top