Masayı Kılıçdaroğlu kurdu

Masayı Kılıçdaroğlu kurdu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.Akşener, Altılı Masa’ya ilişkin soruya “Masa çok iyi gidiyor. Biz rasyoneliz, Cumhur İttifakı çok hissi. Farklılıkları...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Akşener, Altılı Masa’ya ilişkin soruya “Masa çok iyi gidiyor. Biz rasyoneliz, Cumhur İttifakı çok hissi. Farklılıkları zenginlik olarak gören, kapsayıcı bir tutum alan, birbirini anlayan ve güvenen bir masa orası. Masa sürekli olarak üretiyor” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı adayı tartışmasına ilişkin “Üçüncü adımda onu kararlaştıracak masa. En son bildiriye koyduk biz. Sayın Erdoğan çok merak ediyorsa seçim kararı alsın bizde üç gün içinde açıklayalım. Ortak aday, tek aday, kazanacak aday” dedi.

Aday tarifi de yapan Akşener, “Kapsayıcı olacak, kutuplaştırmayacak, ciddi bir devlet deneyimi olacak, çılgın olmayacak, gece rüya görüp ertesi gün onları hayata geçirmeye çalışmayacak. Bu ülkeyi tekrar demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, yandaş kayırmanın dışına çıkmaya, şeffaflığın önemine inanmış bir arkadaşımız olacak. Ve de kazanacak. Parlamenter sistemi konuşacağımız son seçim. Masayı kuran sayın Kılıçdaroğlu. Hepimizi masanın etrafına davet eden kendisi. Bu masanın cumhurbaşkanı adayını seçeceğini de ilan eden kendisi. Bizde olumlu baktık, yanında durduk” dedi.