Maske takmayana her yerde aynı ceza

Maske takmayana her yerde aynı ceza
Maske takmamanın cezası kaymakamlıklara bırakıldığı için ilçeden ilçeye ceza miktarı farklılıklar gösteriyordu. Farklılık alınan yeni kararla son buldu. İçişleri Bakanlığı maske takma zorunluluğuna uymayanların üç...

Maske takmamanın cezası kaymakamlıklara bırakıldığı için ilçeden ilçeye ceza miktarı farklılıklar gösteriyordu. Farklılık alınan yeni kararla son buldu. İçişleri Bakanlığı maske takma zorunluluğuna uymayanların üç gün süreyle uyarılıp bilgilendirilmesi, 22 Haziran Pazartesi'den itibaren de bu kuralı ihlal edenlere 900 lira para cezası kesilmesine ilişkin valiliklere talimat verdi.

Bakanlık ayrıca, kontrollü sosyal hayat döneminde vaka sayılarının artmaması için tedbirlerin eksiksiz uygulanmasını ve denetimlerin artırılmasını da istedi. Bakanlığın yazısına göre, bugün ve yarın maske kullanım kurallarına aykırı davrananlar ikaz edilip bilgilendirilecek.

2 İLE DAHA ZORUNLULUK GELDİ

Vaka sayılarının artmasıyla maske takma zorunluluğu getirilen iller arasına Samsun ve Erzincan da eklendi. Böylece toplam 46 ilde maske zorunlu hale geldi.