MASKE TAMAM MESAFE YOK

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 23, 2020 / 11:35

Ramazan hazırlığı ve yasak iç içe geçince maskeyi takan sokağa çıktı, ancak sosyal mesafe kuralına uyum sınırlıydı.

Sokağa çıkma yasağı ve yasak günlerinde başlayacak olan Ramazan nedeniyle gıda satışı yapan noktalarda yoğunluk vardı. Alışveriş yapmak isteyenler İstanbul’da Mısır Çarşısı, Beşiktaş’a, Ankara’da Ulus Hali’ne akın etti. Alışveriş yapanlar maske taktı ama sosyal mesafe yok sayıldı.

Sokağa çıkma kısıtlamasıyla dün birçok ilde vatandaşlar, Ramazan ayının da etkisiyle gıda satışı yapılan yerlerde yoğunluk oluşturdu. Alışveriş yapmak isteyenler Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı ile pazar yerlerine akın etti. Alışveriş noktalarında birçok kişinin maske taktığı ancak bazılarının sosyal mesafeye dikkat etmediği gözlendi. Öte yandan, Beşiktaş ve Sarıyer’de de birçok kişinin “evde kal” çağrılarına uymadığı, market ve bankaların önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

Pide fiyatı belli oldu

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul Fırıncılar Odası, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüştükten sonra 2020 yılının pide fiyatlarını açıkladı. Fiyat değişikliğine gidilmediği söylenen açıklamada sosyal mesafeye uyulması çağrısında bulunuldu.
Gramaja göre pide fiyatları şöyle:
300 gr kombine tünel pide: 2,5 TL
350 gr sade pide: 3 TL
350 gr. yumurtalı susamlı pide: 3,50 TL
400 gr özel tırnaklı pide: 4,00 TL
500 gr sade pide: 4,50 TL
1000 gr sade pide: 9,00 TL

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top