MAURİTİUS’DA DOĞA FELAKETİ: 4 BİN TON PETROL DENİZE AKIYOR

MAURİTİUS’DA DOĞA FELAKETİ: 4 BİN TON PETROL DENİZE AKIYOR
Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesi Mauritius'ta, son günlerde büyük bir çevre felaketi yaşanıyor. Mauritius açıklarında bulunan resiflere çarpan Japon tankeri, geniş bir alanda büyük bir çevre kirliliği yarattı. Tankerde bulunduğu...

Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesi Mauritius'ta, son günlerde büyük bir çevre felaketi yaşanıyor. Mauritius açıklarında bulunan resiflere çarpan Japon tankeri, geniş bir alanda büyük bir çevre kirliliği yarattı. Tankerde bulunduğu belirtilen 4 dört bin tonluk yakıtın yaklaşık 1000 ton kadarı denize yayıldı, bir kısmı sahile ulaştı. Kalan yakıtın da ikiye bölünme riski taşıyan gemiden denize akması an meselesi.

Gemi ikiye ayrılabilir

Mauritius Başbakanı Pravind Jugnauth, yükünün önemli bir bölümünü sızdıran ancak hâlâ 2 bin 500 ton kadar petrol taşıyan tankerin parçalanma riski bulunduğunu uyarısı yaptı. Uzmanlar, bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde halihazırda kırılgan bir ekosisteme sahip olan ada ülkesi için yıkıcı olacağını, ayrıca ülke ekonomisini de sarsacağını belirtiyor.

Saç bağışı kampanyası!

Olaya geç müdahale etmekle suçlanan hükümet, geçen hafta sonu “çevre acil durumu” ilan etti. Sızıntı alanı civarındaki, büyük tehdit altında olan vahşi yaşamı kurtarmak için çalışan çevre gönüllüleri, bölgedeki bebek kaplumbağaları ve ender görülen bitkileri koruma amaçlı başka bölgelere taşıyor. Petrole karşı emici olması nedeniyle saç bağışı kampanyası da başlatıldı.