Mayın tehdidi Romanya’da

Mayın tehdidi Romanya’da
Ukrayna’nın Rus gemilerine karşı Karadeniz’e döşediği ve fırtına sonucu çıpalarından kurtularak sürüklenen mayınlar tehlike saçmaya devam ediyor. Türkiye’de görülen mayınlar bu kez Romanya’da ortaya çıktı.Romanya...

Ukrayna’nın Rus gemilerine karşı Karadeniz’e döşediği ve fırtına sonucu çıpalarından kurtularak sürüklenen mayınlar tehlike saçmaya devam ediyor. Türkiye’de görülen mayınlar bu kez Romanya’da ortaya çıktı.

Romanya Donanması, Capu Midia bölgesi açıklarında tespit edilen mayının bomba imha ekiplerince imha edildiğini duyurdu.

TÜRKİYE DE TEYAKKUZDA
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk kara sularına sürüklenen mayınlara ilişkin “Mayın avlama gemilerimiz, deniz karakol uçaklarımız hepsi teyakkuz halinde. Alınan her ihbar anında değerlendiriliyor ve gereği yapılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Akar, gazetecilerin koptuğu ifade edilen mayınların sayısına yönelik sorusuna, “Ortada konuyla ilgili birbiriyle çelişen ifadeler var. Biz gerekli önlemlerimizi aldık, almaya devam ediyoruz” yanıtını verdi.

Mayınların nereden geldiği ve kaynağına yönelik soru üzerine Bakan Akar, “Ukrayna’da döşenen mayınlar mı geldi yoksa başka mayınlar mı devreye girdi, bu konuda emin olmadan bir şey söylemek doğru olmaz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Mayınların tespiti konusunda Rusya ile bir iş birliği var mı?” sorusu üzerine Bakan Akar, “Hayır. Mayınlar bizim alanımızda tespit ediliyor, Rusya veya Ukrayna tarafında değil. Bu kapsamda Karadeniz’e kıyısı olan Romanya ve Bulgaristan ile iş birliğimiz var. Rusya ile iş birliğimiz ayrı. Bizim ticari gemilerimizin gelişleri konusunda Ruslarla gerekli koordinasyonu yaptık” bilgisini verdi.

“UKRAYNA AKILSIZCA DAVRANIYOR”
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Bazı silahların Ukrayna ordusu tarafından akılsızca kullanılmasının sonuçları, çeşitli bölgelerde tezahür ediyor. Özellikle Karadeniz’de sivil deniz trafiği için gerçek bir tehdit oluştu” dedi.

RUS ORDUSUNA 134 BİN 500 ASKER ALINACAK
Rusya’da, bahar dönemi zorunlu askerlik alımlarının 1 Nisan tarihi itibariyle başlayacağını söyleyen Şoygu, “Rus askerler Ukrayna’daki harekatta yüksek profesyonellik, cesaret ve özveri ortaya koydu. İlkbaharda askere gidecek olanların sıcak noktalara gönderilmeyeceğini vurguluyorum. Devlet Başkanlığı kararnamesi uyarınca, Silahlı Kuvvetlere ve Rus ordusunun diğer birimlerine 134 bin 500 kişi gönderilecek” dedi.