MB dövize değil Erdoğan'a müdahale etsin

MB dövize değil Erdoğan'a müdahale etsin
DEVA Partisi yönetimi, “siyasi ve askeri casusluk” suçlamasıyla tutuklanan partinin kurucularından Metin Gürcan ile ilgili tutumunu netleştirdi. Partinin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Gürcan’ın yabancı...

DEVA Partisi yönetimi, “siyasi ve askeri casusluk” suçlamasıyla tutuklanan partinin kurucularından Metin Gürcan ile ilgili tutumunu netleştirdi. Partinin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Gürcan’ın yabancı bir diplomattan, bir AVM’nin otoparkında, zarf içinde para almasının rahatsız edici olduğunu söyledi.

BBC Türkçe’ye konuşan Yeneroğlu, bu durumun siyasi etik açısından sorgulanması gerektiğini belirtti. Yeneroğlu, cezaevinden çıkması halinde partisinin, Gürcan’dan bu konuda savunma isteyeceğini açıkladı. Gürcan’a yöneltilen “askeri ve siyasi casusluk” suçlamasının ise ‘’mesnetsiz" olduğunu savunan Yeneroğlu, DEVA Partisi olarak avukatları aracılığıyla hukuki destek vererek kurucularının adil yargılanma hakkını savunacaklarını kaydetti.

BABACAN: BU BİR İTİBAR SUİKASTI, METİN GÜRCAN’IN YANINDAYIZ
Parti genel merkezinde olağan değerlendirme toplantısında konuşan DEVA Partisi lideri Ali Babacan da Metin Gürcan’ın tutuklanmasıyla ilgili, “Masumiyet karinesi esastır. Metin Gürcan hakkında isnat edilen suçlamanın yasal unsurlarının oluşmadığı çok açıktır. Yasada tanımlandığı şekliyle bir suç oluştuğuna dair somut bir delil ortaya konulamamıştır. Bundan sonraki adli süreç içerisinde de arkadaşımızın yanında olacağız. Hakikat er ya da geç ortaya çıkacaktır” dedi. Babacan, soruşturmaya ilişkin görsellerin basına sızdırılmasının da partisine yönelik itibar suikastı olduğunu kaydetti.

MB TEPKİSİ: DOLARA DEĞİL ERDOĞAN’A MÜDAHALE ET

Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT ortak yayınındaki sözlerine tepki gösterdi. Babacan, Erdoğan’ın açıklamalarının kuru tetiklediğine dikkat çekti. Merkez Bankası’nın dolar kuru nedeniyle piyasalara müdahale etmesine de tepki gösteren Babacan, “MB, döviz piyasasına müdahale edeceğine biraz Cumhurbaşkanı’na müdahale etse, ‘Siz susun biraz lütfen dese’ belki iş hızlı çözülecek” dedi.