MBAPPE DAHA 23 YAŞINDA

MBAPPE DAHA 23 YAŞINDA
Fransa, Fas’ı 2-0 mağlup edip finale çıkarken önümüzdeki yıllara damga vurması beklenen Kylian Mbappe de henüz 23 yaşında ikinci kez Dünya Kupası finaline çıkacak. Kulüpte 296 maçta 227 gol atan Mbappe, iki Dünya Kupası’nda...

Fransa, Fas’ı 2-0 mağlup edip finale çıkarken önümüzdeki yıllara damga vurması beklenen Kylian Mbappe de henüz 23 yaşında ikinci kez Dünya Kupası finaline çıkacak. Kulüpte 296 maçta 227 gol atan Mbappe, iki Dünya Kupası’nda ise şimdiden 9 gol bulmuş durumda ve rekor kırmaya çok yakın.

Cristiano Ronaldo hayranı olduğu bilinen Mbappe’nin önümüzdeki yıllara damga vuracağı malum. Monaco’yla gösterdiği çıkışın ardından PSG’den rekor sözleşmeyi kapan Fransız yıldız, milli takımıyla da yürüyüşünü sürdürüyor.

2018 Dünya Kupası’nda 19 yaşındayken gol atan en genç Fransız futbolcu olan Mbappe, Pele’den sonra ise Dünya Kupası finalinde gol atan en genç futbolcu oldu.
Yarı finali boş geçen genç yıldız, altı maçta 5 gol kaydetti ve gol krallığında da ikinci sırada bulunuyor.

Gol krallığı yarışında Messi’yle rekabette olan genç yıldız, 2018 Dünya Kupası’ndan sonra bir kez daha finale yükselerek tekrarlanması güç bir başarıya da imza attı.