MBAPPE’YE 630 MİLYON EURO

MBAPPE’YE 630 MİLYON EURO
LeParisien'in haberine göre PSG ile Mbappe cephesi arasında benzeri görülmemiş bir sözleşme imzalandı. Haberde bu sözleşmenin spor tarihinde imzalanan en büyük meblağlı mukavele olduğu vurgulanırken sadece Mbappe'nin değil ailesinin...

LeParisien'in haberine göre PSG ile Mbappe cephesi arasında benzeri görülmemiş bir sözleşme imzalandı. Haberde bu sözleşmenin spor tarihinde imzalanan en büyük meblağlı mukavele olduğu vurgulanırken sadece Mbappe'nin değil ailesinin de sürece dahil olduğu belirtildi.

Kontratın maddi yönü ikiye ayrılıyor: Yıllık garanti ücretler ve bonuslar. Mbappe, PSG'den yıllık brüt 72 milyon Euro kazanıyor. Bu da geçen sezon kazandığı ücretin üç katına tekabül ediyor.

Bonusların ilk kısmı ise imza parası… PSG, Mbappe'ye yeni sözleşmesinin imza parası olarak üç taksitte toplamda 180 milyon Euro'luk bir para ödüyor.

Bonusların ikinci kısmı ise 'sadakat bonusu' olarak geçiyor. PSG'nin biraz da FFP'den kaçma yolu olduğu belirtilen bu bonuslar da yine üç parça halinde ödenecek ancak Mbappe'nin takımdan ayrılması durumunda henüz ödenmemiş taksitler devreye girmeyecek.

Fransız yıldızın ilk sadakat bonusu 70 milyon Euro iken takımda kalması durumunda Eylül 2023'te 80 milyon Euro daha alacak. Üçüncü yıl seçeneğini kullanır ve Eylül 2024'te hala PSG'de forma giyiyorsa 90 milyon Euro daha elde edecek.

LeParisien'in iddiasına göre Mbappe'nin üç yıllık anlaşması toplamda 630 milyon Euro'ya denk geliyor ve bu da tarihin en yüksek sözleşmesi olduğu anlamına geliyor.