Meclis Başkanı Özdağ hakkındaki fezlekeyi değerlendirdi

Meclis Başkanı Özdağ hakkındaki fezlekeyi değerlendirdi
“Bir problem teşkil etmiyor”Meclis Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Partili Ümit Özdağ hakkında ‘MİT Kanunu’na muhalefet ettiği’ gerekçesiyle hazırlanacak fezlekeyi değerlendirdi. Muhalefetin tepki gösterdiği fezlekeye...

Bir problem teşkil etmiyor”

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Partili Ümit Özdağ hakkında ‘MİT Kanunu’na muhalefet ettiği’ gerekçesiyle hazırlanacak fezlekeyi değerlendirdi. Muhalefetin tepki gösterdiği fezlekeye ilişkin Şentop, “Ben yapılan işlemlerin bir problem teşkil etmediğini düşünüyorum” dedi.
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’a Meclis’te yaptığı basın toplantısı sonrası ‘MİT Kanunu’na muhalefet ettiği’ gerekçesiyle fezleke gönderilmesi tartışma yaratmış, birçok milletvekili Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u açıklama yapmaya çağırmıştı.
“KONU YASAMA SORUMSUZLUĞU BAĞLAMINDA”
TBMM Başkanı Şentop CNN Türk’te yaptığı açıklamayla, Özdağ ile ilgili konunun “yasama sorumsuzluğu” bağlamında olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Bütün milletvekillerimiz anayasada ifade edilen yasama dokunulmazlığı ve yasama sorumsuzluğu koruması altındadır bunun usulleri anayasa ve içtüzükte de belirlenmiş, ceza yargılaması bakımından da ceza muhakemesi kanununda düzenlemeler var. Tabii arkadaşlarımızın bütün siyasi görüşler bakımından farklı düşünen arkadaşlarımızın değerlendirmeleri olabilir. Bizim hukuka mevzuata bakmamız lazım. Ben yapılan işlemlerin bir problem teşkil etmediğini düşünüyorum”