Meclis seçime çalışıyor, Bürokrasiye de seçim zammı

Hükümetin, seçimi kazanmak için hazırladığı paketler bitmiyor. Yeni yapılan 3600 gösterge düzenlemesinin dışında kalanlar, iktidar partisine kulis yapmaya başladı. Kapsamın genişletilmesi tartışılırken, diğer yandan sözleşmeli personelden kadroya alınanlara yenilerin eklenmesi de planlanıyor.

TBMM, muhalefetin, bütçe dengelerini göz önünde bulundurmadan ‘seçim kıyağı’ olarak nitelendirdiği çalışmalar için mesai yapmayı sürdürüyor. Son olarak, yargı mensuplarının ve infaz memurlarının göstergelerinin yükseltilmesi için kulis çalışmaları başladı. Adalet Bakanlığı’nın bu noktadaki istekleri değerlendirerek, yargı paketinin içine yeni bir madde monte etmeye hazırlandığı aktarılıyor.

YÜKSEK YARGI KULİSİ
Buna göre, Maliye Bakanlığı’nın itirazları aşılırsa, infaz kurumlarında, dış korumayı yapan jandarma ile iç güvenliği sağlayan infaz koruma memurları arasındaki gösterge farkı giderilecek. Böylece infaz memurlarının daha fazla ücret alması sağlanacak. Ayrıca, yüksek yargıda göstergelerden kaynaklanan itirazlar da bitmek bilmiyor. Genelkurmay Başkanı, Diyanet İşleri Başkanı, bakanlar, milletvekillileri ve AYM Başkanının aynı bir gösterge üzerinden maaş aldığı, diğer yüksek yargı mensuplarının kapsam dışında olduğu belirtiliyor.

Bu nedenle, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay başkanlarının bu konuda kulis yaptığı, maaşlarının AYM Başkanı’nın seviyesine çıkarılmasını istedikleri öğrenildi. Bu konuda önergelerin hazırlandığı, Cumhurbaşkanının onayı alındıktan sonra yasaya monte edileceği belirtiliyor.

BAKANIN SÖZLERİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, aralık ayındaki bütçe görüşmeleri sırasında TBMM’de 3600 ek göstergenin kapsamının genişlemesine yönelik talepler olduğunu belirterek, “O konu da gündemimizde. Onunla ilgili de bir çalışmayı yapıyoruz. Ümit ediyorum Meclisimize takdim edeceğiz” demişti.

Sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlemeden kaynaklanan itirazlar da sürüyor. Özellikle uzman çavuşların kadro taleplerinin bulunduğu, bu konuda adım atılması gerektiği dile getirildi. Konuya, MHP yönetiminin aracılık ettiği ve taslak çalışması yapıldığı belirtiliyor. Benzer durumda olan ve kadroya alınmayan sanatçılar da taleplerini yineliyor.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Nuray Babacan mesleğe Ak Ajans’ta başladı. Daha sonra ANKA Haber Ajansı’na geçen Babacan burada dönemin iktidarı ANAP içinden yaptığı perde arkası haberlerle dikkat çekti. Dönemin Hürriyet Ankara Temsilcisi Sedat Ergin’in daveti üzerine Ankara büroda parlamento muhabiri olarak çalışmaya başlayan Babacan, birçok başarılı habere imza attı. 2005’de Hürriyet Parlamento Büro Şefliği görevine getirilen Babacan 17 yıldır bu görevi yürütüyordu. AKP’nin perde arkasını aktaran ve siyasi kulislerde sıkça konuşulan haberlerinin yanısıra uzun süredir Hürriyet’te hafta sonları yayınlanan “Ankara Fısıltıları”nın yazarlığını da yapan Babacan, çoğunlukla Meclis kulislerinde konuşulan senaryoları, sivil toplumun hassasiyet gösterdiği konuları, kimi zaman da siyasetin renkli yanlarını köşesine taşıyordu.

Pencere Kuşu adlı köşesinde Ankara’daki siyasi kulisleri okuyucuyla buluşturuyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top