Meclis’ta vaka arttı önlemler yoğunlaştı

Meclis’ta vaka arttı  önlemler yoğunlaştı
TBMM’de vaka sayılarında artış yaşanıyor. Günde 400 testin yapıldığı Meclis’te HDP’li bir milletvekilinde koronavirüs tespit edildi. CHP vaka artışını göz önünde bulundurarak, personel yoğunluğunun azaltılması için...

TBMM’de vaka sayılarında artış yaşanıyor. Günde 400 testin yapıldığı Meclis’te HDP’li bir milletvekilinde koronavirüs tespit edildi. CHP vaka artışını göz önünde bulundurarak, personel yoğunluğunun azaltılması için milletvekili personelinin evden çalışmasına karar verdi. Meclis çalışmalarına 30 Haziran’a kadar ara verildi.
HDP yaptığı açıklamayla milletvekillerinden birinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Parti grubundan yapılan açıklamada, “Yapılan ilk testlerde maalesef bir vekilimizin enfekte olduğu anlaşılmıştır. Kendisi şu anda doktor kontrolü altındadır, sağlık durumu iyiye gitmektedir” ifadeleri kullanıldı.
HDP Grup Başkanvekilleri Hakkı Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş imzasıyla yapılan ortak yazılı açıklamada, “Salgının etkileri bir süredir Meclis’te de artarak görülmektedir. Grup salonumuzun bulunduğu katta bir temizlik personelinin enfekte olduğu hafta başında tespit edilmiştir. Bunun ardından çay ocağı, kat personeli, danışmanlar ve milletvekillerinin test yaptırmaları kararı alınmıştır. Bu kapsamda yapılan ilk testlerde bir vekilimizin de enfekte olduğu anlaşılmıştır” denildi.
CHP’DEN EVDEN ÇALIŞMA KARARI
CHP TBMM Grup Yönetimi de salgın sürecinde TBMM’de ortaya çıkan vakaları dikkate alarak, Meclis’teki personel yoğunluğunun azaltılması yönünde karar aldı. Bu çerçevede milletvekillerine, “TBMM’deki vakalar nedeniyle milletvekili personelinin evden çalışmalarının sağlanmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir” mesajı iletildi.