Meclis’te korona endişesi

Meclis’te korona endişesi
Koronavirüs salgını dolayısıyla çalışmalarına ara vererek 2 Haziran’da tekrar çalışmaya başlayan TBMM’de salgın nedeniyle Meclis Genel Sekreterliği’nin bulunduğu kat tamamen karantinaya alındı. Genel Sekreterlik’te...

Koronavirüs salgını dolayısıyla çalışmalarına ara vererek 2 Haziran’da tekrar çalışmaya başlayan TBMM’de salgın nedeniyle Meclis Genel Sekreterliği’nin bulunduğu kat tamamen karantinaya alındı. Genel Sekreterlik’te görevli olan bir personelde koronavirüs çıkması üzerine giriş ve çıkışların kapatıldığı katta görev yapan personel test yapıldıktan sonra evlerine gönderilmeye başlandı.
TBMM Genel Kurulu’nun çalışmaları ise devam ediyor. Genel Sekreterlik katı TBMM içerisinde ana güzergâh olarak kullanılan bir konumda olduğu için pek çok milletvekilli de bu katı kullanarak Genel Kurul çalışmalarına katılıyor.
Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede; Genel Sekreterlik’te çalışan bir personelin koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve bu kişinin cuma gününden bu yana işe gelmediği ifade edildi. Bilgilendirmede ancak bu kişiyle temas edenlerin de şüphe oluşturulması açısından personel değişiminin yapıldığı kaydedildi.

HDP’li Dağ sordu: Kaç kişi karantinada?

Diyarbakır’da, koronavirüs vakalarının hızla artması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Sokağa maskesiz çıkanlara ceza kesilecek. HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ise Meclis’e verdiği önergede vaka sayısındaki artışın nedenini ve kaç kişinin karantinada olduğunu sordu.
Dağ, son günlerde vaka sayısının arttığını, birçok ev ve mahallenin karantinaya alındığını belirtti. Kentte ikinci dalga endişesi yaşandığını ve iki pandemi hastanesinde klinik sayısının beşe çıkarıldığını söyleyen Dağ, hastanelerde yatak kapasitelerinin dolduğunu ifade etti. Dağ, yanıtlaması istemiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:
• Diyarbakır’da son iki hafta içerisinde Covid-19 testi pozitif çıkan kişi sayısı kaçtır?
• Diyarbakır’da pandemi süresince Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı kaçtır?
• Son 2 hafta içerisinde Diyarbakır’da karantinaya alınan kişi sayısı kaçtır?
• Diyarbakır’da 40 binden fazla kişinin Covid-19 şüphesiyle karantinaya alındığı doğru mudur?