Mecliste siyaset yapanlar gözaltında, ilk çağrıyı yapan Öcalan yok

Mecliste siyaset yapanlar gözaltında, ilk çağrıyı yapan Öcalan yok
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 37 kişinin hayatını kaybettiği 2014 yılındaki ‘Kobani olayları’ soruşturmasında, 6 eski HDP’li vekil ile Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen gözaltına alındı. Dosyada halen milletvekili...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 37 kişinin hayatını kaybettiği 2014 yılındaki ‘Kobani olayları’ soruşturmasında, 6 eski HDP’li vekil ile Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen gözaltına alındı. Dosyada halen milletvekili olan 7 şüphelinin haklarında fezleke düzenleneceği belirtildi. Operasyonun liste başı ise Cemil Bayık.

Kobani olaylarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü soruşturmanın dosyası 6 yıl sonra raftan indirildi. 7 ildeki operasyonla ilgili basın açıklamasında, PKK yöneticileri ile dönemin HDP MYK üyeleri ve eşbaşkanlarınca “sokağa çıkıp terör eylemleri gerçekleştirmeleri yönünde çok sayıda çağrı yapıldığı” savunuldu.

Soruşturmanın bir numaralı şüphelisi PKK yöneticilerinden Cemil Bayık olurken, Murat Karayılan, Salih Müslüm gibi PKK yöneticileri de şüpheliler arasında yer aldı.

Ancak Kobani olaylarının öncesinde biri avukatı aracılığıyla diğeri çözüm süreci kapsamındaki heyetle görüşmesinde iki ayrı çağrı yapan Abdullah Öcalan şüpheliler arasında yok. Öcalan her iki çağrısında da “Bütün Kürt halkını topyekun bu yüksek yoğunluklu savaşa karşı direnişe geçmeye çağırıyorum” ifadelerini kullanmıştı.