Meclis’ten ‘hayır’ çıkmaz

Meclis’ten ‘hayır’ çıkmaz
AK Parti’nin anayasa teklifinin Meclis’ten “referanduma gerek duymayacak bir oy ile” geçmesi gerektiğini belirten Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “Meclis’ten hayır çıkmaz. İYİ Partili, CHP’li vekiller alana indiğinde...

AK Parti’nin anayasa teklifinin Meclis’ten “referanduma gerek duymayacak bir oy ile” geçmesi gerektiğini belirten Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “Meclis’ten hayır çıkmaz. İYİ Partili, CHP’li vekiller alana indiğinde ‘ben başörtüye hayır demedim’ demek ister. 400’ü aşan bir milletvekiliyle anayasa maddesi kabul edilirse bu sefer de biz çıkar deriz ki bu şeref sayın Kılıçdaroğlu’na ait” dedi.

Partisinin üçüncü kuruluş yıldönümünde gazetecilerle bir araya gelen Davutoğlu’nun sözlerini T24’ten Murat Sabuncu aktardı.

Erdoğan’ın 400 oyu bulmasına rağmen referanduma götürme talebi olması durumuna ilişkin Davutoğlu, “İşte o zaman bak o zaman başta ben olmak üzere o muhafazakâr kitleler nezdinde Tayyip Erdoğan’ın bu iki yüzlü tutumunu öyle deşifre ederiz ki biz o zaman bunu alanlarda bas bas bağırarak söyleriz” dedi.

Davutoğlu teklife ‘hayır’ oyu verilmesi durumunda Erdoğan’ın bunu siyasi olarak kullanacağını söyledi.