MEF Eğitim Kurumları 30. kez genç bilim insanlarıyla buluştu

MEF Eğitim Kurumları 30. kez genç bilim insanlarıyla buluştu
MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile fizik, kimya, biyoloji ve yapay zeka  alanlarındaki yetenekli lise öğrencilerini bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacı ile düzenlenen “30. Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim...

MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile fizik, kimya, biyoloji ve yapay zeka  alanlarındaki yetenekli lise öğrencilerini bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacı ile düzenlenen “30. Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu.

ÖDÜLLÜ LİSELER

Fizik alanında İzmir Özel Amerikan Lisesi, Kimya alanında İzmir Özel Ege Lisesi, Biyoloji dalında Aydın Fen Lisesi, Yapay Zeka alanında ise Konya Meram Fen Lisesi birincilik ödülüne layık görüldü.

İnovasyon ödülünü ise TED Antalya Koleji kazandı.

MEF Eğitim Kurumlarının Kurucusu Dr. İbrahim Arıkan’ın adı ile anılan ve Türkiye’de fen bilimleri öğrenimini desteklemek, bu alanda yetenekli öğrencileri keşfetmek ve onları bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacıyla 1992 yılından bu yana gerçekleştirilen “Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması” bu sene 30. kez düzenlendi. Yarışma, 26 Mayıs 2023 Cuma günü çevrim içi olarak düzenlendi ve törende genç mucitler ödüllendirildi.

150 ÖĞRENCİ 80 PROJE SERGİLENMEYE DEĞER GÖRÜLDÜ

Türk bilim dünyasının seçkin akademisyenlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından yapılan ön değerlendirme sonucunda 150 öğrencinin hazırladığı 80 proje sergilenmeye değer görüldü.  Yarışmada jüri üyelerinin ortak görüşü, günümüz sorunlarına bilimsel ve inovatif çözüm önerileri getiren ve hayata geçirilebilecek birçok proje olduğu yönünde oldu.

Geleceğe yön verecek projelerle ilgili tüm ayrıntılara www.mef.k12.tr ve www.mefproje.com adresli web sayfalarından ulaşılabilecek.