MEF Okulları’nın liseli diplomatları

Son Güncellenme Tarihi: Mart 22, 2023 / 19:17

MEF Bahçeşehir Kampüsü, bu yıl ilk kez öğrenci merkezli organizasyonla MEF Model United Nations (MEFMUN’23) etkinliğini düzenledi. 17-19 Mart tarihlerindeki organizasyonda ulusal ve uluslararası 12 okul yer aldı. Bireysel olarak da etkinliğe toplam 300 delege katıldı. MEF Bahçeşehir Lisesi’nden 38 ve diğer okullardan da 48 olmak üzere toplam 86 kişi de akademik ekip takımlarını oluşturdu.
3 gün boyunca 11 farklı komitede “Temel İnsan Hak ve Özgürlükleri” ana temasıyla geçen yoğun gündem sonunda gençler akademik farkındalıkları ile uluslararası sorunlara farklı çözüm yolları ürettiler.

Ekonomik ve Finansal İlişkiler, Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı, Birleşmiş Milletler Çevre Programı, Tarihi Komite, Gelecek Komitesi, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi, Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi, Hukuk Komitesi, Sosyal, İnsani ve Kültürel Komite, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu komitelerinde şu başlıklar tartışıldı:
“Kripto Ekosistemini Düzenlemek, Rusya-Ukrayna Savaşı, Az Gelişmiş Ülkelerde Su Kaynaklarına Erişim, II. Dünya Savaşı, Olası III. Dünya Savaşı Senaryolarında Ülkelerin Konjonktür ve Tutumları, Az Gelişmiş Ülkelerde Gençliğin Sağlığı, Kadının Güçlendirilmesi, Devlet Dışı Aktörlerin Kitle İmha Silahlarına Sahip Olmalarının Engellenmesi, Genetik Mühendisliğinin Etiği ve Yasallığı, İnsan Kaçakçılığının Önlenmesi, Radyoaktif Atıkların Güvenli Şekilde İşlenmesini Sağlamak”…
Liseli diplomatların çözüm önerileriyle konferans sonunda hazırlanan bildirge Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ne sunulacak.

https://www.mef.k12.tr/bahcesehir-lisesi/

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top